Roy Hanlon laat Alexander Housen op twee in de Warre

Roy Hanlon laat Alexander Housen op twee in de Warre
Vandaag arriveren de ruiters in het Azelhof voor de Nieuwjaars Euro Regio. Gisteren ging alvast de Nieuwjaarsjumping in Neeroeteren van start. In het hippisch centrum de Warre moest Alexander Housen met  Brilexo genoegen nemen met de tweede plaats. Het duo kruiste de eindmeet foutloos in 27,999 seconden. In deze 1.35m GP kwalificatie deed enkel Roy Hanlon het beter. Op de rug van Granit vh Roelhof stopte hij de tijd in 27,752 seconden, goed voor de overwinning.

Zoe Anteunis strandde op de derde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Stephanie Andries (Cicero) op vier en Ben Thiry (Dana vd Heide) op vijf.

Er was een grote opkomst voor deze nieuwjaars jumping. In de 1.25m proef kwamen zo 95 combinaties aan de start. Ina Meylaerts was de concurrentie te snel af. Samen met Capitana G Z stopte de amazone de chrono in 27,719 seconden. Het duo werd gevolgd door  Mary Leboutte met Contesse. Het podium werd afgewerkt door Jerome Counasse en Gala.

Kim Colaers volgde op de vierde plaats. Met onder het zadel Irania vh Maarle stopte ze de tijd in 29,470 seconden. Jerome Counasse zorgde voor een extra prijs nadat hij de top vijf afwerkte met Biloubet.

1.15m

  1. Aline Geusens - Figo

  2. Jens Vandeberk - Cassa

  3. Stephanie Storms - Adieu Z


1.05m

  1. Imke Gradussen - Chagall

  2. Laurent Nuyens - Je t'Adore Cicero di Cabra

  3. Caro Hauben - Calando