Reynders heer en meester in Big Tour Emmers Cup Derby

Reynders heer en meester in Big Tour Emmers Cup Derby
Nadat de pony's deze ochtend de kans kregen om hun kunnen te tonen, was de deze middag aan de paarden om de grote indoor derby van Sentower Park te springen.

In de Derby Small Tour ging de overwinning naar Tifanny Vansweevelt. Zij reed haar Lorval de Royal Horse in 102,72 seconden foutloos rond. De tweede plaats ging naar Stefanie Grootjans. Zij reed wel een snellere ronde met Geblesse vd Dijkhoeve, maar twee fouten resulteerde in een tijd van 106,59 seconden. Gert Vliegen vervolledigde de top drie. Met Gini onder het zadel, kreeg hij ook één fout aangerekend. Dit betekende een totaaltijd van 106,78 seconden.

Christophe Janssen (Fytcia) en Jolien Isenborghs (Doutzen) vervolledigden de top vijf.

In de Derby Medium Tour kon Stefanie Grootjans wel winnen. Ze reed met Efertiti vh Dingeshof een supersnelle ronde in 94,37 seconden. Een springfout resulteerde echter in een totaal van 98,37 seconden. Caro Baerts kon met Bacara wel de nul op het scorebord houden. Zij finishte in 98,45 seconden. Jasper Doucé en Beltouch D'Ealster Z eindigden op de derde plaats.

Luc Deckers (Calburry Z) en Ingriet Ramaekers (Rocky vh HOeve-Terras) eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

In de Big Tour domineerde Rune Reynders. Zij eindigden niet enkel op de eerste, maar ook op de tweede plaats. Met Folie onder het zadel reed ze een foutloze ronde in 100,25 seconden, goed voor de eerste plaats. Met Izzy deed ze het bijna even snel, maar een springfout zorgde voor een totaaltijd van 104,99 seconden. Johny Geusens vervolledigde de top drie met Killer. Deze combinatie bleef van het hout en finishte in 105,31 seconden.

Aline Geusens (Gazelle) en Jake Aston (Wise Guy) namen respectievelijk de vierde en vijfde plaats voor hun rekening.