Pieter Kenis niet te kloppen bij 7-jarige rubriek in Lier

Pieter Kenis niet te kloppen bij 7-jarige rubriek in Lier
Zojuist klonk weer het Belgische volkslied bij het Azelhof in Lier dankzij Pieter Kenis. In de rubriek voor 7-jarige springpaarden was hij ruim sneller als landgenoot Jos Verlooy.

In het zadel bij de Numero Uno-dochter Nushuaia Z  was Kenis zijn tijd van 59.58 seconden niet te evenaren. De talentvolle Jos Verlooy deed nog een goede poging met Karibou Horta, maar moest ook zijn meerdere erkennen in Kenis. Verlooy werd tweede met een foutloze rit in 60.47 seconden.

Voor beide heren was het vrij eenzaam aan de top. Want de concurrentie kon niet mee komen met de sneller tijden die ze reden. Duitser Thomas Brand  kwam als derde over de eindstreep. Hij nestelde zich tussen de Belgische heerschappij in na een rit in 64.56 seconden met zijn merrie Letizia 49 (v. Lord Pezi).

De rest van de top 5 kleurde dan weer Belgisch. Brecht Bille eindigde met Kan Do (v. Kannan) als vierde na een feilloze rit in 66.49 seconden. Christoph Verheyen nam beslat op de vijfde plaats met Muscaris D'Ariel-zoon Keaton van Loo.

De rubriek voor 6-jarige springpaarden had net als die van de 5-jarige een internationaal podium. Andrius Petrova sprong voor Litouwen naar winst met Lasas (v. Shandor 34). Hij bleef met zijn rit in 60.43 seconden de Poolse nummer twee Cassandra rschel en Grandento ruim twee seconden voor. De derde plaats ging naar Francesco Franco uit Italië.

Brecht Brille belande als beste Belg net naast het podium met zijn merrie Guiberlinta T Z. Het duo sprong in 62.91 seconden naar de vierde plaats voor Cassandra Braeckmans en Cantate Z (v. Carosso VDL).

Kijk hier voor alle resultaten.