Pieter Devos veilig in top tien wereldbeker ranking

November 20, 2017

Gisteren sprong Steve Guerdat naar de overwinning tijdens de vijfde wereldbeker manche in Stuttgart. Met 20 wereldbeker punten erbij komt de Zwitserse wereldbeker kampioen aan de leiding van het West-Europese klassement. Voor aanvang was het Henrik von Eckermann die aan de leiding stond, de Zwitser zakt nu naar de derde plaats.

Guerdat heeft een totaal van 43 punten verzameld met vijf deelnames. Dit geeft vijf punten voorsprong op Kevin Staut die eveneens reeds vijf manches aantrad.  Von Eckermann volgt op de derde plaats met 35 punten achter zijn naam.

Beiden met 31 punten volgen Simon Delestre en Alberto Zorzi op de voorlopige vierde en vijfde plaats. Hoewel niet aan de start in Stuttgart blijft Pieter Devos veilig in de top tien staan. Devos nam reeds drie maal deel dit seizoen en verzamelde daarbij punten in Verona en Lyon.

Met een totaal van 28 punten is Devos momenteel zesde in de ranking. Francois Mathy Jr. verzamelde vier punten met zijn dertiende plaats in Stuttgart. Voorlopig goed voor een gedeelde 24ste plaats.

Klik hier voor de ranking