Pieter de Brabandere gaat amazone kampioene Kim Neirynck vooraf in New Flandria Ranch

Pieter de Brabandere gaat amazone kampioene Kim Neirynck vooraf in New Flandria Ranch
In totaal waagden 22 combinaties zich aan de 1.25m regionale Grote Prijs in het Flandria. De West-Vlaamse ruiters streden geducht in deze 1.25m proef waarin uiteindelijk vier combinaties tot tweemaal toe het parcours foutloos aflegden.

Pieter de Brabandere nam uiteindelijk nipt de overwinning met de Zangersheide gefokte Weldon-zoon, Wonderboy Marckhoeve. De combinatie kruiste de finish in 40,13 seconden en snoepte zo nipt de overwinning weg van regerend amazone kampioene, Kim Neirynck.

Op de rug van de 14-jarige Rash R-zoon, R.a.t.m. Z  klokte ze foutloos af in 40,37 seconden. West-Vlaams springruiter, Perry Geryl strandde op de derde plaats in het zadel van Karlanthis Van 't Merelsnest (v. Armitage). David Vantomme (Enya) en Aline Sercu (W Gamona vd Lindehoeve Z) volgden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Van de 18 duo's in de barrage wisten niet minder dan 13 combinaties de tweede fase foutloos af te werken in de 1.15m rubriek. Angelique Servaege hield daarbij de concurrentie op een veilige afstand met haar eigen Cassandra. Na een finish in 31,60 seconden ging ze Jonas Vanhollebeke met de 7-jarige Ohio Van De Padenborre-dochter, Kyara vd Heksehoeve Stal Dhc volgde de springruiter in 32,12 seconden.

Justine Spiessens en Eclipse stelden zich tevreden met een derde plaats na een foutloze omloop in 32,45 seconden. De top vijf werd afgewerkt door Isabelle Debeuf (Ines) en Laury Callens (Clovis vd Helle Z) op een vierde en vijfde plaats.

1.05m

  1. Marie De Sloover - Chips van de Zandloper

  2. Joyce Vermeersch - Nachno Carwyn Eez

  3. Isabelle Debeuf - Ines


0.95m

  1. Bre Vercautere - Ibe-Rose

  2. Camille Michiels - Thunder van de Star Ranch

  3. Thomas Bekaert - All Star van t Leeuwerikenhof


KLIK HIER VOOR ALLE RESULTATEN