Pieter Clemens net naast het podium op Toscana Tour

Op de Italiaanse Toscana Tour zijn het de Ieren die de 1.45m rubriek weten te domineren. In deze kwalificatie ronde voor de Grand Prix YR werd er gestreden voor een plaatsje bij de top 15 in deze Gold Tour. De volledige top 15 mag namelijk deelnemen in de Grand Prix.

De winst bleef ditmaal in handen van Emilio Biccochi die hier met zijn Contrendro zoon Call Me naar een mooie tijd wist te rijden van 59.57 seconden. Hij bleef daarmee voor op zijn landgenoot Michel Del Signore en zijn Zingara die hier naar een tweede plaats reden. Samen met de indoctro dochter sprong hij naar een tijd van 60.57 seconden.

Het is dan vervolgens Lisa Nooren die het Ierse feestje weet te onderbreken. Samen met haar 11-jarige KWPN-er Bardesther (v. Cardento) rijdt ze naar een mooie derde plaats in een tijd van 61.15 seconden. Het zijn dan weer de Ieren die de top vijf vervolledigen. Zo is er nog een vierde plaats voor Giulia Martinengo Marquet met Fine Edition die in 63.07 seconden nog naar een vierde plaats reden, terwijl er voor Luigi Polesello een vijfde plaats was met zijn BWP-er Farao van t Fennehof (v. Triomphe de Muze).

Het is voor België vervolgens nog Pieter Clemens die zich weet te kwalificeren voor de Grand Prix. Hij eindigde samen met zijn BWP-er I Am Moerhoeves Star (v. Kashmir van het Schuttershof) op een zesde plaats in 64.17 seconden.

Klik hier voor alle resultaten