Philippe Vandoorne en Koen Vereecke nemen knallende outdoor start in Moorsele

March 9, 2018

In Moorsele wordt deze week de aftrap van het outdoor seizoen gegeven. Op de eerste dag van de outdoor cup wist in de “main arena” Philippe Vandoorne de concurrentie achter zich te houden in de hoofdrubriek. Vandoorne snelde naar de winst in de 1.30m proef met Iris van SChraevenacker. In het zadel van de BWP Indoctro-merrie klokte de West-Vlaming foutloos af in 34,33 seconden.

Met ruim één seconde verschil volde de lokale amazone, Nadège Taveirne op de rug van Honneur DS (v. Chatman). Taveirne kruiste de eindmeet in 35,51 seconden en bleef zo nipt voor op Dag Keymolen met J Adore.

Net buiten het podium volgden Philippe Vandoorne (Jessie Van Maerle) op vier en Xavier Hazebroucq (Colmano) op vijf.

In de 1.20m rubriek werd het een kat-en-muis spel tussen Koen Vereecke en Sébastien Berlemont. Vereecke haalde uiteindelijk de winst met Jade van ten Breebroek (v. Clipper vd Begijnakker D’10). Het duo bleef ruim drie seconden voor op Berlemont in het zadel van Velvet. De springruiter volgde zichzelf op met Diabolo. Vereecke vervolledigde de top vijf met Kiki en QP Diva op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Isabel Debeuf schreef de 1.10m proef op haar naam. De Belgische haalde de winst met Ines van Capucine Dupont met Marius. Justine Spiessens volgde op de derde plaats met onder het zadel haar vertrouwde Eclipse.

In de 1.00m rubriek hield Chantal Coutant de concurrentie achter zich met Champagne Soleil Z.

Klik hier voor de resultaten