Philippe Vandooren laat de concurrentie achter zich in Moorsele's GP

Philippe Vandooren laat de concurrentie achter zich in Moorsele's GP
Tijdens de regionale kleine Cup in Moorsele was het lokale springruiter, Philippe Vandoorne die met de achtjarige Lord Z-merrie, Jessie Van Maarlen naar de overwinning reed. Het duo liet de concurrentie achter zich na een spannende barragerit in 33,50 seconden. De hindernissen in deze proef werden over een hoogte van 1.35m gebouwd. Het bleek uiteindelijk een kwestie van tijd. Slechts vier combinaties slaagden in een dubbele nulrit.

Pedro Nelasco volgde op de tweede plaats. In het zadel van Vaillant du Garden S (v. Canturo) stopte hij de klok in 33,54 seconden, een fractie van een seconde trager als Vandoorne. Oost-Vlaams springtalent, Jan Claeys bezette de derde plaats.

Op de rug van zijn vertrouwde Charmeur van het Kloosterhof (v. Fuego du Prelet) haalde Claeys de eindmeet foutloos in 33,55 seconden. Gilles Nuytens en Halla vh Kluisbos volgden op de vierde plaats als traagst dubbele nulrit.

Philippe Vandooren slaagde er in zijn eigen tijd te verbeteren. Samen met Fighting Bravour van de Basquita haalde de West-Vlaming een tijd van 32,90 seconden. Echter ook vier strafpunten in totaal, goed voor een vijfde plaats.

In de 1.25m proef was het Joris Vergauwen die de winst greep. Vergauwen sprong er met Foxy een nulrit in 34,07 seconden en bleek zo net geen 0,1 seconde sneller als Xavier Hazebroucq met Thyrion de Cafre. Liz Humet volgde op de derde plaats met Queen de la berengere.

1.15m


1. Maerten Corentin - Viva
2. Xavier Hazebroucq - Colleen
3. Margaux Kornyeli - Toscane Du Verron

1.05m

1. Helene Vandecasteele - Quest For Glory De Saint Eleuthere
2. Stephanie Van der Sypt - Emerald MB
3. Florine Leclercq - Sandolina