Patrik Spits snelt naar de winst in Lier

Patrik Spits snelt naar de winst in Lier
Volgende week wordt de kerstsfeer op het Azelhof gesmaakt door de internationale combinaties. Deze week zijn de nationale springcombinaties aan het werk in Lier tijdens de gold toer.

In de hoofdrubriek op vrijdag werden de hindernissen gebouwd op een hoogte van 1.40m. Patrik Spits snelde daarbij naar de overwinning in het zadel van Javana. Het duo klokte foutloos af in 33,98 seconden en bleef zo voor op Gilles Dunon met Inri. De voormalige Belgisch Kampioen werd opgevolgd door Steven Vermeir met onder het zadel STB Fleuri vd Koekelberg.

Jeroen De Winter (Cleopatra Z) en Niels Knape (Dynamo) volgden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

In de 1.30m rubriek wist Shirley Maes de concurrentie achter zich te houden. Maes bleef voor op Louise Gorus na een foutloze omloop in 25.00 seconden. Samen met Guantanamo de Steenbeek werd ze opgevolgd door Louise Gorus in het zadel van Evanka FD Van Thofterrijckel. DE Vlaams Brabantse,Melissa Seneca verscheen nogmaals op het toneel en sprong naar de derde plaats.

Seneca zadelde El Nino op voor het parcours. Ook Nicole Mestrom (Vanessa Hayettes) stopte de klok onder de 26.00 seconden.

In de 1.20m rubriek werd het opnieuw een nationaal onderonsje tussen Danny Van Es en Niki Geenens. Van Es nam de eerste twee plaatsen voor zich met respectievelijke Clifhanger en Zico. Geenens volgde in het zadel van Helios vd Spelonckhoeve.

De 1.10m overwinning kwam op naam te staan van Stephanie Steenssens met Casper van het Broekdal.