Patrik Spits en Jericho Odeveld winnen op eerste dag VOR Groentenjumping

Patrik Spits en Jericho Odeveld winnen op eerste dag VOR Groentenjumping
Gisteren werd het tweede weekend van de Groentenjumping gestart. Dit weekend staat helemaal in teken van de regionale ruiters met een wedstrijd van de VOR. De eerste dag werd ingezet met proeven voor jonge paarden van 4 tot 6 jaar en de 1.25m Kleine Tour.

Het waren thuisruiters Patrik Spits en zoon Thibeau die de concurrentie te snel af waren in de 1.25m proef in de late namiddag. Patrik reed met Jericho Odeveld zonder fouten te maken door de finish in een tijd van 32.62 seconden. Hij bleef zo van in het begin van de proef tot aan het einde helemaal bovenaan staan. Thibeau volgde op de tweede plaats met Freestyle Van De Withoeve. Zij deden een mooie poging, maar waren in 33.09 seconden net iets trager. Op plaats drie zagen we nog Sébastien Neyt en Cordian Z, die mooi foutloos rondkwamen in 34.16 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Marthe Van Gorp met Lajolie 3 en Yanick Beirens met AW Zidane. Zij finishten in respectievelijk 34.68 seconden en 35.59 seconden.

Bij de vier- en vijfjarigen zagen we heel wat jong talent de revue passeren. Deze twee proeven waren clear rounds. Bij de zesjarige paarden werd het een proef over twee fasen. In deze proef ging de overwinning naar Toon Raeymaekers. Hij reed met Gracile foutloos rond in 35.21 seconden. Dit duo bleef zo net voor op Mich Joly en Ariane's Inola. Deze ruiter uit de streek wist eveneens de nul op het scorebord te houden, maar dan in een tijd van 35.5 seconden. Stijn Van Opstal vervolledigde de top drie nog met Elias Van de Vinkhoeve Z. Voor deze combinatie noteerden we een foutloze rit in 36.86 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Jens Nijs met Licardo Di Magico en opnieuw Toon Raeymaekers, ditmaal met Lady van de Noordheuvel.

Vandaag zijn we al aan de tweede dag begonnen. Tot deze avond staan er proeven op het programma van 85cm tot 1.25m. Startlijsten en timing zijn hier terug te vinden. Begin volgende week zullen ook alle resultaten online terug te vinden zijn op de website van de VOR.

Morgen staat er ook nog heel wat op het programma bij de Groentenjumping. Zo zal er de 1.25m Grote Prijs zijn, maar ook nog proeven van 95cm tot 1.15m. Daarnaast zal ook de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix op groot scherm te volgen zijn. Zo kan iedereen die wil, de laatste wedstrijd van Tom Boonen kunnen volgen. Ook voor de jeugd hebben we nog een leuke verrassing in petto. Er zullen Aquabubble waterballen zijn. Dit is een speciale attractie waarbij je in een bal op water kan lopen. Op de foto kan je hier alvast een voorbeeld van zien.