Ozgur Ozkan: "I Love de Peelbergen"

Ozgur Ozkan: "I Love de Peelbergen"
In de twee 1.40m proeven die vandaag op het programma stonden bij het Equestrian Centre de Peelbergen waren het Lisa Nooren en Tim Hendrix die voor Oranje de beste prestaties neerzetten. De grote winnaar van de dag was de in Uden woonachtige Ozgur Ozkan. De Turk schreef de GP-kwalificatie op naam met Boncetto W. Met overtuiging was zijn reactie na zijn overwinning: “I love de Peelbergen”.

De 27-jarige Ozkan kan in positieve zin een veelpleger genoemd worden. De Turkse ruiter doet bijna ieder CSI aan in Kronenberg en wint met gemak iedere editie een proef of meer. Met 74 starters in de GP-kwalificatie rubriek, die direct op tijd verreden werd, had Ozkan genoeg concurrentie. Toch kon niemand tippen aan zijn tijd, welke mede te danken bleek aan de parcoursbouwer, Henk Linders. “Ik weet altijd dat mijn kansen goed zijn als er veel linkse bochten in het parcours zitten. Dat was nu het geval. Boncetto is sowieso een snel paard, dit is al de derde keer dat ik met hem hier een proef win, aldus de nummer 1.

De Turk rijdt sinds 2 jaar voor Stal Ege in Uden, daarvoor reed hij voor Turkse stallen gevestigd in Ierland en Duitsland en hij werkte een klein jaar voor Bert Romp.
“Ik zou graag later dit jaar de overstap maken van tweester naar driester. Ik denk erover om een Nederlandse trainer te zoeken om me bij die stap te begeleiden. We hebben nu 7 paarden in Uden staan, maar er komen er van de zomer nog 20 bij. Dus wie weet wat er nog komen gaat, maar voorlopig ben ik heel tevreden”.

Tim Hendrix stond in de 1.40m proef waarna het Turkse volkslied klonk net buiten het podium. Met de goedgunstige Beau Beau werd hij vierde achter Jappanner Toshiki Masui en de Zwitserse Simone Buhofer. In de midden tour kwalificatie moest Lisa Nooren enkel de Roemeense Norbert Schumann voor zich dulden. De VDL Groep-amazone stuurde Hocos Pocus de Muze een seconde vlugger rond dan Marielle Van Geel-Schröder met Enjoy.