Oppermachtige Marthe Heudens in Hasselt

Oppermachtige Marthe Heudens in Hasselt
De Gouden Laars blikt tevreden terug op een geslaagde editie in het Woutershof nabij Hasselt. In de 1.40m hoge hoofdrubriek sprong Marthe Heudens naar de overwinning in het zadel van de 13-jarige Best Mix Elien (v. Escuro). Heudens wist als enige de barrage foutloos af te leggen en dit in een scherpe tijd van 44,75 seconden.

Eloise Lutgen volgde op de tweede plaats op de rug van Itivia van 't Woutland (v. Cardento). Lutgen was de enige die zich samen met Marthe Heudens voor de barrage kwalificeerde. De amazone haalde de finish in 44,98 seconden met Ă©Ă©n springfout op de teller.

De 'Queen van Mechelen', de West-Vlaamse amazone Elisa Strubbe volgde op de derde plaats met onder het zadel Imoon (v. Bentley Vd Heffinck). Strubbe noteerde Ă©Ă©n springfout tijdens de basisronde in 81,12 seconden. De top vijf werd afgewerkt door Maud Pietroniro (LC Riviere Rouge) op vier en Jonas Troubleyn (Dankjewel Van Het Bagoniebos) op vijf.

Ook in de 1.30m proef bleek Marthe Heudens de concurrentie volledig achter zich te laten. Heudens sprong ditmaal naar de overwinning met Best Mix Evana (v. Querlybet hero). Het duo klokte foutloos af in 29,27 seconden en verwees zo Steven Vermeir naar de tweede plaats met Iranja Van de Kapelhoef. Deze combinatie kruiste de eindmeet foutloos in 29,55 seconden. Jeroen De Winter en Cleopatra Z strandde op de derde stek.

Liam Liefsoens (Andy D'Oupeye) en Anne De Doncker (Hitoya LCS) volgden een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

1.20m
1. Elke Appeltans – Antares v ter Hilst
2. Amandine Rolin – Delys du Trech -Try
3. Noemie Becker – Zanzibar

1.10m
1. Camille Schuermans – Funny Face vh Langwater
2. Victoria Godimus – Wilmah II
3. Lotte De Boeck – Etna F