Onderonsje tussen Marc-Antoine Deroite en Jimmy Vandeven in Moorsele

Onderonsje tussen Marc-Antoine Deroite en Jimmy Vandeven in Moorsele
Heel wat lokale ruiters waren afgezakt naar de Olympia hallen in Londen om hun vrienden te steunen in de Puissance. Volgende week staat de Prestige Cup op het programma en de Franse ruiters kwamen dus sterk trainen in het Zilveren Spoor in Moorsele.

In de 1.30m Grand Prix kwalificatie van de kleine cup wist de Franse springruiter, Marc-Antoine Deroite de Belgische concurrentie achter zich te houden met Tamalou. Het duo snelde naar de winst in 23,42 seconden, net geen drie seconden sneller als Stephan Vandewalle met Joyce van Essene. Vandewalle kruiste de eindmeet in 26,31 seconden, nipt genoeg om Christof Deraedt naar de derde stek te verwijzen.

Deraedt en Carlson bleven voor op Patrick Varlet (Bill) en Chanel De Baets (Wedsttrailers Fortuna).

In de 1.20m rubriek wist Jimmy Vandeven Marc-Antoine Deroite van de winst weg te houden. De lokale springruiter snelde naar de overwinning in het zadel van Ballerine. Vandeven stopte de chrono in 24,93 seconden, slechts twee hondertsten van een seconde sneller als Deroite met zijn vertrouwde Tamalou. Vandeven haalde eveneens de derde stek, ditmaal op de rug van Crinchon.

Het 1.10m was opnieuw een onderonsje tussen Marc-Antoine Deroite en Jimmy Vandeven.  Ditmaal met een Franse winst. Deroite haalde de overwinning met New Star en volgde zichzelf op in het zadel van Aquarelle. Vandeven plaatste zich derde met Louis.

Samen met Crinchon won de West-Vlaming eveneens de 1.00m rubriek. Deroite volgde er op de tweede plaats voor Valerie Blommaerts met Happy-Lady De Winghe.

Klik hier voor de resultaten