Olivier Philippaerts voelt zich thuis in Aken

Olivier Philippaerts voelt zich thuis in Aken
Gisteren wist Eric Lamaze de STAWAG Prize in de Aken Soers op zijn naam te schrijven. Vandaag kleurde de overwinning Amerikaans dankzij Elizabeth Madden met haar vertrouwde 11-jarige Quintero-hengst, Breitling LS.

Madden en de hengst klokte foutloos af in 66,01 seconden. Zo bleef de amazone net geen drie seconden voor op Felix Hassmann met Balzaci (v. Balou du Rouet). Hassmann stopte de klok in 68,59 seconden. Laura Kraut haalde eerder deze week al de prijzen en voegde er zojuist een derde plaats bij. In het zadel van de 14-jarige KWPN-merrie, Whitney (v. Indoctro) kruiste ze de finish in 69,86 seconden.

In totaal wisten 14 duo's het parcours foutloos af te leggen. Net Buiten het podium volgde Steve Guerdat met Ulysse des Forets (v. Col Canto) op de vierde plaats. De winnaar van de openingsrubriek, Eduardo Menezes stelde zich nu tevreden met de vijfde plaats.

Op de rug van Caruschka 2 (v. Caspar) klokte hij af in 70,56 seconden. Ook Olivier Philippaerts hield het foutloos. Met onder het zadel H&M Forever d'Arco ter Linden (v. Darco) strandde hij uiteindelijk op de negende plaats.

Het parcours bleek de nodige uitdagingen te bevatten, ook stond de tijd redelijk scherp gesteld wat resulteerde in heel wat tijdsfouten.

Klik hier voor de resultaten