Nina Mallevaey en Nadège Janssens laten de concurrentie achter zich in Moorsele

Nina Mallevaey en Nadège Janssens laten de concurrentie achter zich in Moorsele
De tweede dag van de prestige cup in Moorsele zag Nina Mallevaey naar de overwinning springen. Samen met Solitude Haut Vient plaatste ze de snelste tijd van de drie foutloze combinaties in de barrage van de 1.40m Grote Prijs kwalificatie. Het duo kruiste de finish in 40,47 seconden, net geen twee seconden sneller als Cedrick Deknudt.

Deknudt zadelde de Zangersheide-gefokte, Beijing Z op voor de job. Het duo stopte de klok in 42,51 seconden. Oost-Vlaams springruiter, David Malfait sprong opnieuw in de prijzen. Op de rug van Hunters Conlypso haalde hij de derde plaats na een foutloze omloop in 46,06 seconden.

Perry Geryl en Cocaine wisten eveneens het hout in de lepels te laten in de barrage. Na een omloop in 48,08 seconden zag hij echter één strafpunt tijd op het scorebord. De top vijf werd afgewerkt door Koen Vereecke met Ina vd Nieuwburghoeve. Eerder deze week sprong Vereecke reeds tweemaal naar de winst.

In de 1.30m proef sprong David Malfait eveneens naar de derde plaats. Op de rug van Checkpoint Z moest hij dan Nadège Janssen en Jimmy Vandeven voorlaten. De overwinning was weggelegd voor Janssen met onder het zadel Breaker des Hazelles. Na een foutloze omloop in 47,52 seconden nam ze de voorsprong op Jimmy Vandeven die de eindmeet haalde in 49,10 seconden.

De top vijf van deze 1.30m proef werd afgewerkt door Frederik Cattebeke (Zinkit) en Bart Clarys (Incredible van 't Laar) op vier en vijf. Eerder sprong Bart Clarys al naar de overwinning in de 1.20m proef. Ook gisteren sprong hij reeds meermaals in de prijzen.