Niki Geenens en Astrid Rooms laten de concurrenten achter zich in Gent

Niki Geenens en Astrid Rooms laten de concurrenten achter zich in Gent
Voor de tiende editie van het Flander Horse Expo is de Hal zeven volledig omgetoverd tot een sportieve lokatie voor de regionale springruiters. Tijdens de eerste dag sprong Niki Geenens naar de overwinning in de 1.20m regionale HROV hoofdrubriek.

Samen met Helios vd Spelonckhoeve (v. Dulf van den Bisschop) wist ze Geoffrey Cobbaut nipt voor te zijn. Cobbaut en Cinderella Z kruiste de eindmeet in 48,99 seconden. Geenens en Best-Mix Bounty haalde eveneens de derde plaats.

De top vijf werd afgewerkt door Stefanie De Smedt (Apocalyps) en Tim Coppens (Fleur van 't Grilhof) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats. In totaal haalden 22 van 61 starters de eindmeet zonder het hout aan te raken.

Ook in de 1.10m was Niki Geenens niet te verslaan. Op de rug van Gazelle van de Vaelenberg (v. Toulon) noteerde ze de onverslaanbare tijd van 23,36 seconden. Zo liet de Oost-Vlaamse de overige 42 barrage-combinaties achter zich.

Michelle Debussere en Capella vd Krekebeke Z volgde op de tweede plaats na een finish in 24,19 seconden. De HROV-kampioen bij uitstek, Erwin Wulteputte stelde zich ditmaal tevreden met de derde plaats op de rug van Linda.

De top vijf werd afgewerkt door Kevin Vanhecke (Faline D'au Cerfs) op vier en Laurentine De Bel (Fairlight Van De Bekemolen) op vijf.

Op de rug van de 5-jarige Monalisa Van 't Paradijs (v. Bamako de Muze) plaatste Astrid Rooms een ritje om "U" tegen te zeggen in de 1.00m proef. Astrid klokte foutloos af in 21,96 seconden en liet zo Anouk De Proft (Darcy) en Erwin Wulteputte (Linda) achter zich op de tweede en derde plaats.

Silke Van Den Winckel (Chellana Z) en Michele Schokaert (Egoosje) volgde op de vierde en vijfde plaats.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN