Niels Fockaert op eenzame hoogte in Grote Prijs Gold League Loenhout

March 20, 2017

Gisteren sloot de Gold League in Loenhout af met de Grote Prijs over 1.45m waarin het Niels Fockaert was die eenzaam aan de top stond. In een barrage met 12 combinaties was hij maar liefst vier seconden sneller als de rest.

In het zadel van Ballerina Van Den Aard (v. Heartbreaker) danste Fockaert over het parcours alsof er niets stond. Het resultaat was een vliegens vlugge tijd van 41.04 seconden waar geen enkele combinatie bij in de buurt wist te komen.

Geoffrey Cobbaut kwam nog enigszins in de buurt met zijn Chica De Muze (v. Bamako de Muze). Het duo zette een foutloze rit in 45.89 seconden neer en stelde daarmee de tweede plaats veilig. Gaetan Stalpaert  die gisteren nog vijfde werd met Ensor van het Moleneind (v. Waikiki van het Moleneind)springt nu naar een fraaie derde plaats in 46.38 seconden.

Gezien vele combinaties op jacht naar de tijd van Fockaert een fout maakte stond een foutloze rit zowat garrant voor een top notering. We zien dan ook dat de rest van de top vijf de overige foutloze combinaties bevat.  Sven van Dijk stuurde zijn Dante foutloos rond in 46.55 seconden en finishte als vierde voor Evelyne Blaton en Zolina die met hun foutloze rit in 49.23 seconden de top vijf compleet maakte.

In het 1.35 wist Cobbaut wel de winst te pakken met zijn Uomini. Over het twee fasen parcours was hij in 28.54 seconden de snelste. Koen Vereecke zat hem op de hielen en kwam met Woutland Imagine (v. Darco) in vier tienden van een seconden later over de eindstreep. Henk Clabots werd derde met Icksilbera vh Meerdaalwoud (v. VDL Cardento).

Nico Van Der Plaats liet zijn vorm zien in de 1.25m rubriek direct op tijd. Daar sprong hij met Ultra Blue J (Mr. Blue) in 61.67 seconden naar de eindzege. Tim Van Den Broeck zette met Javanna van de Torredreef (v. Wandor van de Mispelaere) de tweede tijd neer. In 64.07 seconden was hij bleef hij nipt Tom Snelle en Iona van de Legeweg (v. Wandor van de Mispelaere) voor.

Kijk hier voor alle resultaten.

Equnews /

foto Niels en Bellerina tijdens Jumping Antwerpen