Niels Fockaert is heer en meester tijdens Gold League Azelhof

Niels Fockaert is heer en meester tijdens Gold League Azelhof
Dit weekend verwelkomt het Azelhof de internationale driester ruiters, op zondag was er dus de ideale training tijdens de Gold League Grote Prijs op die locatie. In deze 1.45m rubriek sprong Niels Fockaert naar de overwinning met de 16-jarige Ballerina Van Den Aard  (v. Heartbreaker). De combinatie liet de concurrentie achter zich in 37,89 seconden.

Met ruim één seconde verschil volgde Koen Verdegem op de rug van zijn vertrouwde 11-jarige BWP-merrie Gursa Van Den Dael (v. Chacco Blue). Verdegem kruiste daarbij de finish in 39,12 seconden. De Oost-Vlaamse springruiter, Bart Clarys strandde op de derde plaats.

In het zadel van de 8-jarige Joie De Toulon (v. Toulon) klokte hij foutloos af in 39,47 seconden. Met zijn derde plaats bleef Clarys Kim Thiry (Il Gagne van de Kwade Heyde) en Yves Vanderhasselt (Jeunesse) voor.

Girlpower in de 1.35m

De amazones waren aan zet in de 1.35m rubriek in het Azelhof. Chaouki Rijnders haalde daarbij de winst in huis met Kyra. Na een foutloze omloop in 30,27 seconden bleef het duo net geen seconde voor op Kirsten Rombouts met Janine Van Het Goteringenveld. Vanina Lombard en Venus Des Bois vervolledigden het podium.

Niels Fockaert on top

Ook in de 1.25m was het Niels Fockaert die met een grote glimlach het parcours afwerkte. Fockaert won in het zadel met Hamlet van den Aard en plaatste zich eveneens als derde op de rug van Coco Van den Aard. Pascale Lombard (Esther-II des Brumes) nam de tweede plaats voor zich.

Klik hier voor alle uitslagen