Niels Bruynseels houdt Belgische eer hoog in Knokke's hoofdrubriek.

Niels Bruynseels houdt Belgische eer hoog in Knokke's hoofdrubriek.
Tot de laatste ruiters in de ring bleef het spannend in de 1.45m hoofdrubriek van de driesterren wedstrijd in Knokke. In totaal kwamen 85 combinaties aan de start van deze proef. De voor Jordanië-rijdende Ibrahim Hani Bisharat kwam als voorlaatste aan de start en wist uiteindelijk ruim drie seconden van de Zweedse Petronella Andersson haar tijd af te snoepen.

Hani Bisharat en de 14-jarige Cornet Obolensky-zoon, Contifex snelde zo naar de overwinning in 66,31 seconden. Petronella Andersson volgde op de tweede plaats met de Nonstop-merrie, Pironella. De combinatie klokte foutloos af in 69,79 seconden en ging een Britse groep ruiters vooraf.

De Britten werden aangevoerd door Jessica Mendoza die met de KWPN-merrie, Constance (v. Indoctro) de derde plaats bezette. Louise Whitaker en Ruby VIII (v. Balou du Rouet) strandde net buiten het podium op de vierde plaats terwijl landgenote Cressy Neads de top vijf afwerkte in het zadel van Townhead Chinton (v. Contendro I).

Niels Bruynseels hield de Belgische eer hoog met de BWP-merrie, Himalaya van het Molenhof (v. Heartbreaker). De combinatie kruiste de finish foutloos in 72,43 seconden en haalde zo de zevende plaats. Olivier Van Roosbroeck haalde eveneens de top tien met Ellenoy (v. Quidam de Revel) finishte hij negende.

Klik hier voor de resultaten

In de 1.30m presteerde Camille Demolie het beste Belgische resultaat. Samen met de Cartier vd Heffinck-zoon, G Star du Carier haalde ze de negende plaats. Chloe Aston sprong er naar de winst met Figaro (v. Feliciano).