Nicola Philippaerts en Pieter Devos springen zich naar de top in Zweden

Nicola Philippaerts en Pieter Devos springen zich naar de top in Zweden
Als afsluiter van een eerste dag topsport in stond een zware 1.50m proef kant en klaar voor de internationale vijfster ruiters in Zweden. Daarin sprong Nicola Philippaerts imponerend foutloos in het zadel van de 13-jarige Clinton-merrie Ustina Sitte . De combinatie klokte af in 55,47 seconden. Enkel Kevin Staut deed het beter met de 9-jarige Unna de Kerglenn HDC (v. Cap Kennedy*bois Margot). Na een foutloze omloop in 54,92 seconden greep de Fransman de hoofdwinst in Gothenburg.

Simon Delestre en de 12-jarige Chesall Zimequest (v. Casall) volgde op derde plaats. terwijl Robert Smith met de 9-jarige Ilton (v. Dulf van den Bisschop) net buiten het podium strandde op de vierde stek.

Ook Pieter Devos bewees zijn "form". Devos haalde de vijfde plaats na een foutloze omloop met Equipharma Dax van d'Abdijhoeve (v. Desir du Chateau).

KLIK HIER VOOR DE UITSLAG

Onder het zadel van de Ierse springruiter, Dennis Lynch, miste de 10-jarige BWP-hengst Ho Go Van de Padenborre (Darco x Chin Chin) zijn optreden niet bij de internationale vijfster opening in Gothenburg. Andre Leemans' fokproduct sprong naar de overwinning in de 1.40m na een foutloze barrage in 29,29 seconden.

Henrik von Eckermann zorgde voor een goedlachs thuispubliek met zijn tweede plaats. In het zadel van de 10-jarige Zangersheide-merrie, Lucky Silvana Z (v. L. Silver Joter Z) kruiste hij de eindmeet in 29,91 seconden. Olivier Robert volgde op de derde plaats met de 9-jarige Fleur de Lune (v. For Pleasure).

De top vijf werd afgewerkt door Zwitserland's Werner Muff met Cosby (v. Contendro I) op vier en Alexander Zetterman met Volstrups Cody (v. Carlos Dz) op vijf.

 

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN