Nico Van der Plaetsen oppermachtig in Diepenbeek

Nico Van der Plaetsen oppermachtig in Diepenbeek
Het internationale publiek is actief in Opglabbeek, ondertussen springen de nationale ruiters hen Silver League in Diepenbeek, enkele kilometers gescheiden van elkaar. In de 1.35m was het Antwerpenaar, Nico Van der Plaetsen die naar de overwinning sprong in het zadel van Effect van den Bisschop (v. Corrado I).

De combinatie haalde als enige de eindmeet foutloos. Evy Morssinkhof volgde op de tweede plaats. Op de rug van Augustinus LAN (v. Indoctro) kruiste Morssinkhof de eindmeet in 50,09 seconden. Met één puntje tijd goed voor de tweede stek. Koen Verdegem bezette de derde plaats met Gursa van den Dael (v. Chacco Blue).

De top vijf werd afgewerkt door Kris Van Bunder (Jolie van 't Zoggehof) en Kim Colaerts (C Amelusina R20) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

In de 1.25m haalden negen combinaties de finish zonder kleerscheuren. In deze proef was het Jeroen Schepers die de snelste rit plaatste en de concurrentie zo achter zich laat. Samen met Galiothe Z strandde Schepers op een ex aequo met Lars Demeersman en Brayden S.S. Demeersman en Schepers klokten beiden foutloos af in 38,00 seconden. Jerome Schmith en Etoile vervolledigde het podium na een foutloze rit in 40,47 seconden.

Ina Meylaerts bleek dan weer oppermachtig in de 1.15m proef. Op de rug van Capitana Z (v. Casmir Z) sprong Meylaerts naar de winst in 40,12 seconden. Sylvie Morrier en Gazelle du Beaumont (v. Nonstop) moest zich tevreden stellen met een tweede plaats in 40,28 seconden. Het podium werd afgewerkt door Vera Falkenberg met Aron Van De Tombeele (v. Indoctro).

Klik hier voor de uitslagen.