Nico Van der Plaetsen en Marthe Van Gorp op het podium in Lier

February 17, 2017

Opnieuw bleek de laatste de snelste te zijn, en zeker niet de minste. Tijdens de 1.30m CSI2* Lier snelde Emanuele Gaudiano naar de overwinning in het zadel van de 8-jarige BWP-dochter van Enrico Van De Withoeve, Joy vd Withoeve. Het duo kruiste de eindmeet foutloos in 32,93 seconden, net geen twee seconden als Nico Van der Plaetsen.

Lokale springruiter, Nico Van der Plaetsen volgde op de tweede plaats in het zadel van zijn schimmelhengst, Ultra Blue J (Mister Blue). Deze combinatie deed het foutloos in 34,29 seconden.

Eerder greep Kristaps Neretnieks reeds de winst, nu stelde ze zich tevreden met de derde plaats. Samen met Camerlane (Cardenio Hlp) haalde ze de finish in 34,29 seconden.

De top vijf werd afgewerkt door Joe Clee en zijn relatief nieuwe viervoeter, Ferrari (Thunder Van de Zuuthoeve). Samen met Harrie Theeuwes zevenjarige hengst nam Clee van bij het begin een goede positie aan, maar stelde zich uiteindelijk tevreden met de vierde plaats. Op vijf strandde Carry Engelmans met Don Juan (Berlin).

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN

In de 1.20m prijs PROTEST was het Marthe Van Gorp die de concurrentie achter zich liet. Van Gorp zadelde de 11-jarige Lajolie 3 (Landfuerst) op voor deze éénsterproef. Na een finish in 27,48 seconden nam ze nipt de voorsprong op Annabel Shields met My Casall (Cassini II). Shields klokte foutloos af in 27,83 seconden en zorgde zo voor een miniem verschil met Molly Andrews.

Andrews en Wilando B (Oklund) strandde op de derde plaats. Het Britse duo werd gevolgd door Margaux Bost (El Chrispalina) op vier en Maartje Verberckmoes (Buutengewoon) op vijf.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN