Nico Van Der Plaetsen en Koen Vereecke zijn "Golden Boys" in Lier

Nico Van Der Plaetsen en Koen Vereecke zijn "Golden Boys" in Lier
Tijdens de Gold wedstrijd in het Azelhof in Lier werd vandaag heel straf gereden. Wegens het grote deelnemersveld werd beslist zowel de proef 1m20 als de proef 1m30 te splitsen in 2 rubrieken. In de 1m30 rubriek waren de 2 hoofdwinnaars Nico Van Der Plaetsen en Koen Vereecke.

Nico Van Der Plaetsen reed met Ultra Blue Jeen zeer snelle ronde. Hij behaalde dan ook de overwinning in een tijd van 31,22 seconden. Hij werd op de voet gevolgde door Patrick Scheirs die op de rug van Tjibo Van Het Lavendelhof foutloos bleef in een tijd van 32,56 seconden wat goed was voor de tweede plaats. Stephanie Goemaere vulde de top 3 aan met haar Topaas D'edouard Joly en kruiste de chrono op 32,82 seconden.
Vicky Van De Poel en Demoiselle bezette de vierde plaats met een foutloze rit in 33,17 seconden en Hans Van Laer vervolledigde met Kentucky Van ' T Laerhof de top 5.

In deel 2 van de 1m30 rubriek was het Koen Vereecke die we in de gaten moesten houden. Met enkele ongelofelijk snelle lijnen met Kiki van de Nieuwburghoeve reed hij in een tijd van 28,03 seconden naar de overwinning. Ook zeer snel was Joris Vergauwen, deze heeft heel wat jonge paarden die het goed doen, maar met Foxy Lady werd hij in een tijd van 28,49seconden mooi tweede. Jan Caers met Coming Home Z kaapt ook nog een plaatsje weg op het podium in een tijd van 28,77 seconden.

Michael Vreys vult de top 5 aan met Indigo VH Lindehof in een tijd van 29 seconden en Jan Claeys met Imola Van Evendael Z werden vijfde in een tijd van 29,56 seconden

In de 1m20 rubriek waren het Jef Wellens en Virginie Thonon die met de winst naar huis gingen. In het eerste deel van de 1m20 reed Virginie Thonon haar Eldorado Les Hauts naar de overwinning met bijna 2 seconden voorsprong op Gilles Dunon. Dunon bezette niet enkel de tweede plaats met Evita in een tijd van 31,43 seconden, maar werd ook nog eens derde met AIA in 32,01 seconden.

In de tweede reeks was Jef Wellens de te kloppen man. Hier reed hij met Kyara Van De Haverbilken naar de winst in 31,31 seconden. Slechts 9 hondersten trager was Wim Van Hoof die op de rug van Binoche in 31,4 seconden over de meet kwam.
Sofia Francois vult de top 3 aan met Cotill in een scherpe tijd van 31,66 seconden.