Net niet voor Guery in Hong Kong

Net niet voor Guery in Hong Kong
In Hong Kong stond zonet hét hoogtepunt van de avond op het programma: een 1m50 rubriek voorbehouden voor de vijfsterrenruiters. 22 combinaties traden aan in deze rubriek die in twee rondes gereden werd. De beste tien combinaties van de eerste ronde, mochten opnieuw aantreden in de herkansing waaronder ook onze landgenoot Jérôme Guery.

Guery stond lange tijd aan de leiding met zijn Garfield de Tiji des Templiers (v. Quasimodo Z). Zijn tijd van 40,97 seconden leek dan ook de winnende tijd te gaan worden. Hier stak Deusser echter net op de valreep nog een stokje voor. Hij moest als laatste de ring in en slaagde erin om de tijd van Guery met maar liefst twee seconden scherper te stellen. Hij reed de 15-jarige Cornet d'Amour (v. Cornet Obolensky) naar de eindmeet in 38,73 seconden. Guery eindigde uiteindelijk op de tweede plaats.

De Brit Robert Smith nam met Ilton (v. Dulf vd Bisschop) de derde plaats voor zijn rekening. De snelle Franse ruiter Simon Delestre eindigde op de vierde plaats. Hij reed twee foutloze omlopen met Chadino (v. Chacco-Blue) en finishte in 41,96 seconden. John Whitaker en Crumley (v. Cassus) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten