Neeltje Vanrusselt en zusjes Geysen domineren LRV Tornooi Spalbeek

Neeltje Vanrusselt en zusjes Geysen domineren LRV Tornooi Spalbeek
Manège het Woutershof in Kuringen, nabij Hasselt was het decor voor het LRV Tornooi Spalbeek. Op de verzorgde zandpiste wisten acht combinaties zich te kwalificeren voor de barrage in de klasse Zwaar.  Slechts twee combinaties hielden het foutloos in deze tweede fase.

Neeltje Vanrusselt uit Alken sprong naar de winst in het zadel van Felina van 't Steenputtenhof (v. Apollo van het Lindebos). Vanrusselt klokte foutloos af in 37,15 seconden en bleef zo net geen drie seconden voor op Ferdy Buckinx met Hianka.

Steven Konings en Fidel noteerde de recordtijd van 35,99 seconden. De combinatie tikte echter één balk uit de lepels en strandde zo op de derde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Kissy Eerlings (Kometh von der Weretherbach) en Sus Dirickx met Juju uit de Melle.

Zusjes Geysen kleuren de dag

Het zijn geduchte concurrenten de zusjes Leen en Griet Geysen. De Diepenbeekse amazone wisten opnieuw naar verschillende overwinningen en podiumplaatsen te snellen tijdens het LRV Tornooi.

In de klasse M bleef Griet Geysen haar zus Leen voor. Griet haalde de overwinning in huis in het zadel van haar vertrouwde Hanky Panky Ijzeren Lindenhof. Geysen snelde naar de overwinning in 29,73 seconden en haalde zo heel nipt de winst van zus Leen Geysen met Flek van het Ijzeren Lindenhof. Samen met Hastalavista Ijzeren Lindenhof volgde Leen Geysen eveneens op de derde plaats.

Ook in de klasse L sprongen de zusjes Geysen naar de winst. Leen Geysen en Lukito vh Ijzeren Lindenhof haalde de winst in huis in 31,55 seconden. Ze bleef zo Marth Vanrusselt (Ikara van de Geeneinde) en Tine Oosterbosch (Wodan L) voor.

Samen met Ilona de Loup sprong Leen Geysen ook in de tweede klasse L naar de winst. Daar werd ze opgevolgd door Benny Schepers (Idem Dito des Bygaerts) en Sus Dirickx (Gringo Z) op een respectievelijke tweede en derde plaats.

Klik hier voor de resultaten