Nederlandse amazone rijdt naar overwinning in GP-kwalificatie Asten

Nederlandse amazone rijdt naar overwinning in GP-kwalificatie Asten
In het Nederlandse Asten werd deze avond nog een 1.45m GP-kwalificatie gereden. Het was een proef met aparte barrage. 11 van de 45 combinaties wisten de nul op het scorebord te houden in de basisomloop en mochten terugkeren voor de allesbeslissende barrage. Maar liefst 8 van deze duo's waren Nederlands.

Het was de Nederlandse Bianca Schoenmakers die naar de thuisoverwinning reed met de vosse merrie Dha Dha (v. Douglas). De amazone en haar merrie bleven foutloos in een tijd van 38.72 seconden. Ze waren zo bijna twee seconden sneller dan de Deense Lejse Bramminge en de twaalfjarige Cascada 33 (v. Contact me). Zij bleven eveneens zonder fouten maar dan in 40.50 seconden. Patrick Lemmen maakte de top drie volledig met de Andiamo-zoon Ideaal. Voor hun noteerden we een nulrit in 41.32 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Niels Tacken met Chenna Z (v. Chablis I Z) en Piet Raijmakers Jr met Van Schijndel's Dominus (v. Berlin). Zij finishten in respectievelijk 41.36 seconden en 48.66 seconden.

Jens Nijs zette de beste Belgische prestatie neer met de BWP-merrie Harena Van De Rostal (v. Cicero Z). Dit duo was de snelste combinatie met vier strafpunten in de basisomloop en eindigde zo op de dertiende plaats.

Klik hier voor de resultaten.