Neal Vanderwegen en Dimme D'Haese in top vijf GP young riders Wierden

Neal Vanderwegen en Dimme D'Haese in top vijf GP young riders Wierden
Als laatste proef stond in het Nederlandse Wierden vandaag de Grote Prijs van de young riders op het programma. Het was al heel de dag Frankrijk boven en ook nu ging de winst opnieuw naar Frankrijk. We zagen ook enkele mooie prestaties van onze landgenoten en twee van hun wisten zelf naar een top vijf plaats te rijden. Van de 51 combinaties wisten slechts 7 zich te kwalificeren voor de barrage.

De overwinning ging naar Thibault Lacrevaz en zijn tienjarige ruin Tom D'ruffosse (v. Oncle Pol). De Franse ruiter reed een supersnelle foutloze barrage in 43.92 seconden. Hij was zo ruim een seconde sneller dan Neal Vanderwegen. Onze landgenoot volgde met de nog maar achtjarige schimmel Isidor J.H. Z op een tweede plaats. Dit duo kwam door de finish zonder fouten te maken na 45.34 seconden. De Zwitserse Emillie Paillot werd derde met de Cornet Obolensky-dochter Caja. Voor hun noteerden we nul strafpunten in 46.65 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Josefina Goess-Saurau met Phantastic 2 (v. Paramount) en Dimme D'Haese met de negenjarige hengst Illias Van'T Vlasmeer (v. Emerald Van'T Ruytershof). Zij bleven ook beiden foutloos en dit in respectievelijk 47.14 seconden en 47.45 seconden.

Klik hier voor de resultaten.