Mugano van Klapscheut en Geert Van Rossem grijpen overwinning bij de vijfjarigen PAVO Hengstencompetitie

March 18, 2017

Nadat tien hengsten de winst grepen bij de vierjarigen (lees hier) sprong Geert Van Rossem met de BWP-hengst Mugano van Klapscheut (Ugano Sitte x Lord Z) naar de finale-winst van de vijfjarigen van de PAVO hengstencompetitie.

De combinatie bleek vanaf stap één de winnaar van de finale. Van Rossem en Mugano wisten een onverslaanbare barrage-tijd neer te zetten.  De laatste starter werd ditmaal niet de eerste van het klassement. Bob Janssens en de BWP-hengst, Marschal Fields 111 (Der Senaat 111 x Tangelo van de Zuuthoeve) stelde zich tevreden met een tweede plaats.

Het podium van de finale werd netjes afgewerkt door Mithras de Regor (Elvis Ter Putte x Darco) en in het zadel Guy Beyers.

Bernardo Mathias volgde op de vierde plaats met Moneymaker van ‘t Meulenhof (Elvis Ter Putte x Nabab de Reve).  Lokale ruiter, Geoffrey Cobbaut volgde op de vijfde plaats met Moneymaker’s halfbroer  Mosito van het Hellehof (Elvis Ter Putte x Nabab de Reve).

Terugblikkend kleurt het Belgisch Warmbloed Paard de volledige top vijf. Bovendien valt op dat Elvis Ter Putte maar liefst drie nakomelingen heeft in deze top vijf. Stiekem zal een glimlach op Elvis’ fokker – eigenaar, Jorids De Brabander’s gezicht te lezen zijn.