Franse Hanne Lissens en Emma Hendryks winnen jeugddag in Moorsele

December 5, 2017

Afgelopen zondag regeerde de jeugd op het Zilveren Spoor in Moorsele. In de 1.20m hoofdrubriek snelde Hanne Lissens naar de overwinning. De Franse amazone bleef Mila Steen voor in het zadel van Eefke van ‘t Zoggehof (v. Golden Hawk). De combinatie bleef net geen vijf seconden voor op Steen die het podium verder afwerkte.

Mila strandde op de tweede plaats met onder het zadel Erado van de Haaipander (v. Diarado). Ze volgde zichzelf op op de derde plaats met Decadence van ‘t Oud Molenhof Z. Met drie punten volgde Albert Bruyneel net buiten het podium op de vierde plaats. Samen met Jalvaro II ging hij Laurentine De Bel met Gigolo van he tLeeuwerikkenhof vooraf.

Bij de 1.10/1.20m jeugdrubriek kleurde de volledige top vijf Belgisch. Drie combinaties hielden het foutloos. Alex Van Hees sprong daarbij naar de overwinning met Fabius. De combinatie ging Lorenzo YAgci met PAco d’Archonfosse) en Ingbert Ghys met Chess vooraf.

De 1.00m jeugdproef kwam op naam te staan van Sherazane Bossu. Op de rug van Cannelle d’Erquennes klokte de combinatie foutloos af in 25,85 seconden. Het duo bleef zo nipt voor op Emilie Colmant met Royal Feu Du Grezil. Het podium werd afgewerkt door Sam Goossens met Davina van het Greeveshof.

Bij de ponyruiters werden de hoogste hindernissen gebouwd op een hoogte van 1.10m/1.20m. Emma Hendryks domineerde daarbij de rubriek samen met Aline Sercu. HEndryks won de proef met Igor. Ze volgde zichzelf op in het zadel van Frankinos Toffee Boy. Aline Sercu vervolledigde de top vier met respectievelijk Nero van de Bucxtale en Opaline Optima.

Klik hier voor de overige resultaten