Mike Hosewol sluit eerste dag Equi Masters af met winst in de derby

February 17, 2018 Edit This

De eerste van drie dagen Equi Masters werd gisteren afgesloten met de derby proef.

In dit parcours, volledig met enkele prachtige naturasprongen, ging de winst naar Mike Hosewol. Met Anette vervolledigde hij het parcours foutloos in 67.51 seconden. Hij bleef zo Rune Reynders voor, die met Folie naar de tweede plaats sprong. Ook zij slaagde erin de finish te bereiken zonder fouten, en dit in 69.68 seconden.

Het podium werd vervolledigd door Elke Appeltans en Dusiena dankzij een foutloze rit in 71.29 seconden. Voor Stefanie Grootjans (Efertiti van het Dingenshof) en Sofie Janssens (Anybody) werden er ook foutloze omlopen genoteerd, goed voor een respectievelijk vierde en vijfde plaats.

Overdag kwamen in Massenhoven de jonge paarden aan de start. De eerste proef was er één over een hoogte van 85cm en werd verreden als clear round. Maar liefst 23 van de 53 combinaties slaagden erin een foutloze omloop neer te zetten. (Klik hier voor de uitslag.)

In de proef 100cm, verreden over een parcours met twee fasen special, was het goud voor Shelsey Berckvens. In het zadel van Melanie snelde zij naar de finish in 20.14 seconden. Zij was zo een fractie sneller dan Axelle Koninckx, die met Maaike 111 goed was voor de tweede plaats in 20.21 seconden.

Bieke Bertels en Jana Di Cantero vervolledigden de top 3 in 20.24 seconden. Voor winnares Shelsey Berckvens was er met Huppydam WP Z ook nog de vierde plaats. Ellen Vos en Migali namen de vijfde plaats voor hun rekening.

Ook voor de ruiters in de derde proef stond er een parcours over twee fasen klaar, deze keer over een hoogte van 1m15. Het was Christoph Verheyen die met de winst naar huis ging. Met Mesalina onder het zadel wist hij zich van de eerste plaats te verzekeren dankzij een foutloze tweede fase in een tijd van 30.81 seconden. Jan Caers kwam hier dicht bij in de buurt met Lightning maar moest genoegen nemen met de tweede plaats in een tijd van 31.19 seconden.

Yani Ksiezarczyk en Idianna V&V volgden op de derde plaats na een foutloze tweede fase in 31.37 seconden. Voor Tinne Vermeiren (Mochito van de Mishagen) en Nathalie De Craecker (Hope for Life) was er ook nog een plaats in de top 5.

Vanavond staat op deze jumping de Masters op het programma, gevolgd door een grote ridersparty onder leiding van DJ Wolves & DJ Double U.