Michael Whitaker wint Grote Prijs Londen na diskwalificatie Bertram Allen

Michael Whitaker wint Grote Prijs Londen na diskwalificatie Bertram Allen
Na wat commotie was het uiteindelijk de Britse springruiter Michael Whitaker die het publiek een geweldige avond bezorgde. De 1.60m Grote Prijs werd gewonnen door Michael Whitaker en de 13-jarige Viking (v. Jacomar). Het duo was niet de snelste, maar na de diskwalificatie van Bertram Allen greep Whitaker toch naar de 25.000 Euro eerste prijs.

Bertram Allen en de 11-jarige Quidams Rubin-zoon, Quiet Easy finishten met 2 seconden voorsprong op de overige combinaties. Tijdens de voorbereiding van de prijsuitreiking werd echter vers bloed gevonden op de flank van Allen's paard. Hierdoor volgde de diskwalificatie.

Whitaker werd opgevolgd door een peleton van Duitsers. Op kop was het Ludger Beerbaum en de 12-jarige Chiara. Het duo volgde op de tweede plaats voor Marcus Ehning en Gin Chin vh Lindenhof. Hans Dieter Dreher (Colore) en Simon Delestre (Chesall) vervolledigden de top vijf met een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Jos Verlooy kwalificeerde zich helaas niet voor de barrage. Op de rug van de 9-jarige Sunshine (v. Diamant de Semilly) sprong Verlooy 1 balk tegen de grond (fout op hindernis 1), goed voor een 17de plaats. Nicola Philippaerts en Ustina Sitte staakten de strijd.