McLain Ward en Hija van Strokapelleken grijpen eerste winst in Ocala

February 14, 2018

Niet alleen in Abu Dhabi, maar ook in Ocala is het Nations Cup seizoen officiëel van start gegaan. In Ocala sprong McLain Ward naar de overwinning in de openingsrubriek.  In deze 1.45m proef snelde McLain naar de overwinning met de 11-jarige BWP-merrie, Hija van Strokapelleken (v. Calido I).  Andre Van den Nest’s fokproduct werd recent nog gereden door Jennifer Gates en haar vriend Nayel Nasser. De merrie klokte ditmaal foutloos af in 59,31 seconden en bleef zo ongeveer één seconde voor op Darragh Kenny.

De Ier verscheen aan de start  met de 11-jarige Cassini II-zoon, Cassini Z. Op de rug van de Zangersheide-ruin kruiste Kenny de eindmeet foutloos in 60,28 seconden. Brazilië’s Fabio Leivas da Costa volgde op de derde plaats met onder het zadel Tosca de l’Esques (v. Cardento).

Niet minder dan 16 combinaties hielden het foutloos in deze openingsproef.  Net buiten het podium volgden twee Amerikaanse duo’s.

Catherine Yree strandde op de vierde plaats. Op de rug van Catungee (v. Contact Me) ging ze Lauren Hough met Agatha D Ecaussinnes (v. Schilling) vooraf. Agatha is een sBs-merrie uit de fokkerij van Christophe Ameeuw, de oprichter van de Longines Masters.

Klik hier voor de resultaten