Max Sebrechts, Patrik Spits, Luna Matale en Sacha Marissen imponeren op het Azelhof

February 4, 2018

Niet minder dan 54 duo’s kwamen aan de start van de 1.40m Gold hoofdrubriek op het Azelhof in Lier. Uiteindelijk slaagden zeven combinaties erin een dubbele foutloze omloop te presteren. Max Sebrechts reed daarbij naar de snelste chrono in het zadel van de 10-jarige sBs’er Cacaha van het Schaeck (v. Bamako de Muze).

Sebrechts kruiste de finish in 35,00 seconden en bleef zo ruim één seconde voor op lokale springruiter, Olivier van Roosbroeck. Gisteren haalde Van Roosbroeck eveneens de prijzen. De Antwerpse springruiter sprong naar de tweede stek met onder het zadel Ellenoy (v. Quidam de Revel). Thomas Kairis volgde op de derde stek met Siwing de Triaval.

Samuel Hutton strandde net buiten het podium op de vierde plaats met Aramis, terwijl Jeroen Appelen opnieuw van zich liet horen en de top vijf afwerkte met Kimbal.

Patrik Spits domineert

In de 1.30m proef domineerde Patrik Spits de proef met volle overtuiging. Spits haalde de overwinning met Dolce Vita (v. Darco). De ruiter uit Sint-Katelijne-Waver volgde zichzelf op in het zadel van Val D’Isere DH Z (v. Va-Vite). Met beide paarden wist hij als enige onder de 25 seconden te blijven. Samuel Hutton vervolledigde het podium met Asterix voor Jorien Livens (Lovebee W) en Joy Demuynck (Joy’s Dreamgirl).

In de 1.20m rubriek hield Luna Matale de concurrentie nipt achter zich. Op de rug van der Chacco ging ze Anke de Breucker met Justice v t verloren kost en Max Sebrechts met Manou de Muze vooraf.

DE 1.10m proef kwam op naam te staan van Sacha Marissen met Tarette.