Hens, Van Massenhove en Vergauwen verdedigen de Belgische kleuren in Het Azelhof

Hens, Van Massenhove en Vergauwen verdedigen de Belgische kleuren in Het Azelhof
In het Azelhof werden vanmiddag de rubrieken voor de vijf en zesjarige paarden verreden. Bij de vijfjarigen gebeurde dit in een twee fasen parcours, terwijl de zesjarigen een parcours direct op tijd kregen voorgeschoteld.

De winst bij de vijfjarigen ging naar Matthias Hens en zijn BWP-er Moncherie van 'T Kattenheye (v. Action Breaker) die hier rond wisten te komen met een tijd van 37.76 seconden. Hij werd gevolg door Jordy van Massenhove die met zijn Verdiamo Z (v. VDL Groep Verdi) naar een tweede plaats wist te rijden met een tijd van 40.21 seconden. De Ier Tom Slattery eindigde op een derde plaats samen met zijn Haufom (v. Tangelo van de Zuuthoeve), hij sprong met de KWPN-er naar een tijd van 43.45 seconden.

Bij de zesjarigen was het de Litouwer Andrias Petrovas die met Lasas (v. Shandor 34) naar de winst wist te rijden in een tijd van 58.58 seconden. Daarnaast bezette hij ook de tweede plaats met zijn andere troef Laderus Flandria (v. Flamenco Desemilly) met wie hij in 59.65 seconden rondkwam. Het was Joris Vergauwen die hier de Belgische eer hoog wist te houden met een mooie derde plaats. Hij eindigde samen met zijn La Belle Z (v. Figo de Muze) op een tijd van 61.37 seconden.

Klik hier voor alle resultaten