Mathias Nørheden Johansen schrijft Speed Finale op naam in Herning

Mathias Nørheden Johansen schrijft Speed Finale op naam in Herning
In het Deense Herning wordt er dit weekend voor de Wereldbeker gestreden in zowel het springen als de dressuur. Vanmiddag stond er echter nog een driesterren speed finale op een hoogte van 1m40 opgesteld voor de springruiters.

Deze bleef in handen van de Deen Mathias Nørheden Johansen en zijn Conrisiko (v. Contendro II) met wie hij een tijd wist te noteren van 57.14 seconden. Hij bleef daarmee voor op de Zweedse amazone Jonna Ekberg. De voor Stephex uitkomende amazone noteerde met haar merrie Stella Levista (v. Satisfaction) een tweede plaats in een tijd van 57.78 seconden. Een mooi resultaat kwam er ook van Bart Bles die hier met de BWP-er Gran Canyon van HD (v. Cartani) naar een derde plaats wist te rijden in een tijd van 57.83 seconden.

De top vijf bestond vervolgens uit een vierde plaats voor Martin Knudsen en Candy K (v. Chico's Boy) die rondkwamen in 59.56 seconden, gevolgd door een vijfde plaats van de Duitser Jens Baackmann en Quantara 5. Hij stuurde deze Quantum dochter naar een tijd van 59.78 seconden.

Voor België was het Thibeau Spits die met de BWP-er Juragold Bormes (v. Contact van de Heffinck) naar een dertiende plaats wist te rijden. De combinatie bleef daarbij foutloos in 61.61 seconden.

Klik hier voor alle resultaten