Masters in Massenhoven op naam van Raf Kooremans

February 18, 2018

De laatste proef op de tweede dag van de Equi Masters in Massenhoven was er eentje voor de ‘Masters’.

Maar liefst 20 combinaties waagden hun kans in dit parcours, waarbij de sprongen bij de start op een hoogte van 1m30 stonden. Het was Raf Kooremans die uiteindelijk na 4 omlopen de snelste foutloze barrage wist neer te zetten op de rug van Kiana van het Herdershof. Hij was in een tijd van 36.91 seconden sneller dan Jens Nijs en Licardo Di Magico. Met een tijd van 38.94 seconden en eveneens een foutloze barrage belandde deze combinatie op de tweede plaats.

Voor Lien Van Ende en Ethias van ‘t Elzenhof kwamen er vier strafpunten op het bord, na een balk in de barrage. Als enige vrouwelijke barragekandidaat wist zij zich zo toch nog te klasseren op de derde plaats.

Jeroen Geerts zadelde Japhilla VH voor de Masters. Ook hij wist vier foutloze omlopen te springen. In de barrage kwam hij echter spijtig ten val. Zowel ruiter als paard waren oke, maar met een uitsluiting achter hun naam moesten zij genoegen nemen met de vierde plaats.

In de laatste omloop voor de barrage streed nog een amazone mee voor het goud. Lancaster tikte onder het zadel van Vicky Van de Poel in dit parcours één balk uit de lepels, waardoor zij strandde op de vijfde plaats.

Vandaag staat in Hippisch Centrum Massenhoven nog de Grote Prijs op het programma, gevolgd door een showact die het geslaagde weekend van de Equi Masters zal afsluiten.