Martin Fuchs wint Grote Prijs Basel. Niels Bruynseels springt net naast het podium.

Het was spannende springsport deze middag in het Zwitserse Basel. Van de 45 combinaties aan de start kwamen de vijftien beste opnieuw in de ring voor de tweede omloop.

Elke combinatie nam zijn eerste punten mee in de tweede omloop van deze 1.60m Longines Grand Prix of Basel. Zowel Jerome Guery , Jos Verlooy als Niels Bruynseels kwamen aan de start in de tweede ronde. Met één springfout in de basisomloop wist Niels Bruynseels zich alsnog te kwalificeren in het zadel van de 12-jarige BWP-merrie, Gancia de Muze (v. Malito de Reve). In de tweede omloop hield Bruynseels het foutloos inn 37,56 seconden. Bruynseels strandde zo net buiten het podium op de vierde plaats.

Ook Jerome Guery en zijn Olympische troef, de 12-jarige Grand Cru van de Rozenberg (v. Malito de Reve) hield het foutloos in deze tweede ronde. Met een chrono van 39,36 seconden uiteindelijk goed voor de  zevende plaats.

Jos Verlooy slaagde er niet in de finish foutloos af te werken. In het zadel van Caracas (v. Casall) noteerde Verlooy tweemaal één springfout en stelde zich uiteindelijk tevreden met de 12de stek.

Simon Delestre zadelde zijn 13-jarige vosruin, Chesall Zimequest (v. Casall) op voor deze Grand Prix. De Franse springruiter wist als eerste een dubbele foutloze omloop te presteren in een finish van 41,91 seconden. Werner Muff wist uiteindelijk de tijd van Delestre te verbeteren met zijn 10-jarige KWPN-ruin, Daimler (v. Canturano).

Het duo klokte foutloos af in 39,64 seconden. Maar werd meteen voorbij gestoken door landgenoot Martin Fuchs met zijn vertrouwde Clooney. Samen met de Cornet Obolensky-zoon stopte de Zwitser de timer op 38,70 seconden.

Fuchs won zo de Grote Prijs en bleef Werner Muff en Simon Delestre voor. Niels Bruynseels volgde op de vierde plaats terwijl Hans-Dieter Dreher de top vijf afwerkte met Berlinda (v. Berlin).