Marthe Heudens staat op eenzame hoogte in Lummen

Marthe Heudens staat op eenzame hoogte in Lummen

Zojuist was het Marthe Heudens die de eerste rubriek van de dag op naam schreef in Lummen. In de Garden Arena stond ze met Best Mix Evana (v. Quelybet Hero) op eenzame hoogte in een barrage met vijf tegenstanders. Romeen Patrick Petre werd tweede voor Julie Denaeyer die de derde plaats innam.


Over het 1.30m parcours in de CSI1* bleven zeven combinaties foutloos. In de barrage kwamen er zes terug nadat Fransman Anthony Delage zijn Scata van Moleburg Z (v. Scendix) afmeldde voor de eindstrijd.


Heudens had echter weinig tegenstand nadat de amazone de mega snelle rit van 37.21 seconden op de klok toverde met haar 13-jarige BWP merrie. Enkel landgenoot Wesley Carmans wist in de buurt te komen met Calvados (v. Versailles van de Begijnakker). Het duo klokte 38.32 seconden maar moest onderweg twee springfouten incasseren en werd daarmee uiteindelijk zesde.


Petre en de 14-jarige ruin For Manny (v. Forsyth) wisten de tweede beste tijd op het scorebord te zetten. In 40.67 seconden sprong het paar foutloos naar de finish en werd met ruim drie seconden achterstand op de winnares tweede.


De Romeen werd gevolgd door Denaeyer die met de 15-jarige Oncle Vania (v. Elan de La Couer) naar een derde plaats sprong met een rit in 44.21 seconden. Hij bleef daarmee de Francaise Marie Hecart, die een rustige ronde reed met Solero MS (v. Silvio Z) voor. Britse ruiter Morgan Kent eindigde als vijfde. In het zadel bij Cendara de Mies (v. Centauer Z) klokte hij een tijd van 40.63 seconden die goed was voor een tweede plaats, ware het niet dat ook hij een balk zag vallen.


Kijk hier voor alle resultaten.