Marschall houdt Zanotelli van de overwinning in Grand Prix Vilamoura

Marschall houdt Zanotelli van de overwinning in Grand Prix Vilamoura
In Vilamoura werd zonet de Grote Prijs van de 2-ster competitie afgewerkt. In deze 1,50m rubriek kwamen 63 combinaties aan de start, slechts elf van hen slaagden erin een foutloze eerste ronde af te leggen en keerden terug voor de barrage.

In die barrage was het de Duitser Marcel Marschall die overtuigend naar de overwinning snelde. Met de 16-jarige KWPN ruin Undercontract (v. Andiamo) liet hij het hout ongemoeid en finishte in 37,19 seconden. Hiermee was hij ruim sneller dan de Braziliaanse ruiter Marlon Modolo Zanotelli. Zanotelli reed eveneens een foutloze ronde met Celena VDL (v. Mr Blue), maar zijn tijd van 38,81 seconden bleek net te traag om Marschall van de overwinning te houden. De top drie werd aangevuld door Reynald Angot. Zijn 11-jarige Selle Français merrie Symphonie des Biches (v. Kannan) bleef van het hout en finishte in 39,44 seconden.

Emily Ward eindigde met de AES merrie Remi Cavalleri (v. Handel II) op de vierde plaats. Zij sprongen een foutloze barrage in 42,53 seconden. Laura Renwick eindigde met Top Dollar VI (v. Dollar du Murier) op de vijfde plaats.

Voor onze landgenoot Thierry Goffinet was er een negentiende plaats met Jonsaunier Dwerse Hagen (v. Vertigo-Sint-Benoit). Zij tikten in het basisparcours één balkje uit de lepels. Celine Schoonbroodt-De Azevedo en Venus de l'Eyre (v. Quick Star) ondergingen hetzelfde lot. Zij kregen ook nog een puntje voor tijd aangerekend.

Klik hier voor de resultaten