Marcus Ehning en Pret a Tout grijpen hoofdwinst in Basel

January 11, 2018

Het was een druk bezette avondrubriek in het Zwitserse Basel. De eerste internationale vijfsterren wedstrijd van het jaar had in totaal 60 combinaties aan de start van de 1.50m hoofdrubriek, die tevens telde als Longines Ranking proef.

Geruime tijd stond Marcus Ehning met zijn 15-jarige Hiram Chambertin-zoon, Pret A Tout aan de leiding. Ehning klokte in deze rubriek foutloos af inn 62,08 seconden, genoeg voor de overwinning. Ehning bleef zo voor op de lokale springruiter, Bryan Balsinger met de 10-jarige sBs-ruin, Clouzot de Lassus (v. Ugano Sitte). In het zadel van Elie Payelle’s fokproduct stopte de Zwitser de chrono op 64,16 seconden.

Michael Whitaker werkte het podium af met de 12-jarige AES-merrie JB’s Hot Stuff (v. Locarno 62). De top vijf kleurde verder volledig Zwitsers. Martin Fuchs strandde net buiten het podium op de vierde plaats. Met onder het zadel zijn vertrouwde Cool and Easy (v. Contender) ging hij Janika Sprunger met Aris Cms (v. BMC Nassau) vooraf.

Ook Jos Verlooy kruiste de eindmeet zonder het hout aan te raken. Verlooy en de 13-jarige Casall-zoon, Caracas haalden de finish in 66,90 seconden. Verlooy haalde zo de negende plaats. Voor België noteerde eveneens Cindy Van der Straten een foutloze omloop. In het zadel van de Chacco Blue-zoon, Chacco R stopte ze de chrono op 68,13 seconden.

Klik hier voor de resultaten