Marc Houtzager zorgt voor Nederlandse overwinning in Grand Prix Ommen

Marc Houtzager zorgt voor Nederlandse overwinning in Grand Prix Ommen
In Ommen werd zonet de 'Grand Prix van het Vechtdal' afgewerkt. Het was een 1m60 rubriek met barrage waarin ruiters punten voor de Longines Ranking konden sprokkelen. Met 50 starters was het een drukke rubriek, maar slechts negen ruiters slaagden erin om de eerste ronde foutloos af te leggen. Met drie Nederlanders in de barrage beloofde het voor het thuispubliek een spannende ontknoping te worden.

Uiteindelijk was het ook één van die Nederlandse ruiters die de overwinning op zijn naam kon schrijven. Marc Houtzager sprong met Sterrehof's Calimero (v. Quidam de Revel) een foutloze barrage in 35,43 seconden. Hiermee deed hij net iets beter dan Willem Greve en Carambole N.O.P. (v. San Partignano Cassini) die op de tweede plaats eindigden. Zij lieten alle balken in de lepels en finishten in 35,76 seconden. Julia Houtzager-Kayser en Sterrehof's Cayetano Z (v. Caretano Z) vervolledigden de top drie. Ook zij sprongen een foutloze barrage en kwamen na 37,07 seconden door de eindmeet.

Emma Augier De Moussac en Diva (v. No Limit) eindigden op de vierde plaats. Stephanie Holmen en H&M Flip's Little Sparrow (v. Cardento 933) namen de vijfde plaats voor hun rekening.

Klik hier voor de resultaten