Maarten Maes springt naar de overwinning in Zwijndrecht

Maarten Maes springt naar de overwinning in Zwijndrecht
De LRV-ruiters waren afgelopen weekend op verschillende plaatsen actief. Stal Hulsterlo vormde het decor voor een indoor jumping, georganiseerd door LRV Zwijndrecht.

In de hoogste klasse, de klasse Z, wisten slechts twee combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Die deden het rustig aan. De overwinning was uiteindelijk voor Maarten Maes en Gambo. Zij werkten hun barrage rustig af in 58:70 seconden, wat resulteerde in twee tijdsfoutjes. Het was wel genoeg voor de overwinning. Johan Wenselaers sprong met Jenka vd Smishoeve naar de tweede plaats. Zij kregen vier strafpunten tegen.

Jonas Polfliet reed Godina naar de derde plaats na een springfout in het basisparcours. Jonas van Leuven (Cameron Z) en Gert Geeroms (Attentive G&G Z) vervolledigden de top vijf. Zij kregen elk vier strafpunten aangerekend.

In de klasse M ging Bart Temmerman met de overwinning naar huis. Met Kryptonite van ten Bos slaagde hij er als enige in om alle balken in de lepels te laten binnen de toegestane tijd tijdens de barrage, en zo wonnen zij automatisch de proef. Gert Geeroms reed Blitz Way eveneens foutloos door de jump-off, maar zij waren net iets te laat binnen. Zo eindigden ze op de twee plaats na twee tijdsfouten.

Thomas de Cock zette met Jolie van't Hof te Ruyte een erg snelle barrage neer (39:76 seconden), maar een springfout verwees hen naar de derde plaats. Jonathan Herman (Herco vh Overlede Goed) en Johan Wenselaers (Eleonor DC-DM) vervolledigden de top vijf. Zij kregen elk vijf strafpunten tegen.

De klasse L werd gewonnen door Nikolas Matthijs en Lucky Star-K van't Kattenheye in een tijd van 32:82 seconden. Zij bleven Koen Cerpentier en Lotus van d'Abelendreef voor, die tweede werden. Bart Temmerman vulde met Jalisco vh Eusselshof de top drie aan.

Klik hier voor alle uitslagen.