Maarten Maes en Thomas de Cock laten de concurrentie achter zich in Bassevelde

Maarten Maes en Thomas de Cock laten de concurrentie achter zich in Bassevelde
Niet alleen de jonge paarden kregen de nodige aandacht tijdens het Indoor Bassevelde afgelopen weekend. Ook de LRV-paarden hadden een goed gevuld programma. Daarin sprong Maarten Maes naar de Z-winst op de rug van Gambo. Het duo uit Sint-Niklaas was de snelste van de twee foutloze combinaties in de barrage.

Slechts vier combinaties haalden de barrage. Maes en Gambo klokten foutloos af in 31,06 seconden. Gert Geeroms en Attentive G&G Z volgde op de tweede plaats na een foutloze rit in 33,89 seconden.

Kalken's Bart Temmerman en Je M'en Fou wist nipt de tijd van Maes te verbeteren met een chrono in 31,04 seconden. Echter viel één balk uit de lepels wat vier strafpunten op het scorebord toverde. Temmerman volgde zo op de derde plaats. Voor Jonas Polfliet en Godina was de vierde plaats gereserveerd, terwijl Bart Temmerman met Grace Z Van het Geinsteine de top vijf afwerkte.

In de klasse M kwamen maar liefst 20 duo's aan de start in de tweede ronde. Iedereen waagde zijn kans op de overwinning, maar Thomas De Cock bleek de proef volledig te domineren. In het zadel van Jolie van 't Hof Te Ruyte klokte de Oost-Vlaming foutloos af in 30,05 seconden. Samen met Irato-R verbeterde hij deze tijd na een finish in 29,96 seconden. De Cock strandde zo op de eerste en tweede plaats.

Kurt Laemont en Quolonka volgde op de derde plaats terwijl Bart Temmerman (Kryptonite Van ten Bos) en Anton Mertens (Fuega Del Campo) de top vijf vervolledigden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Klasse L

  1. Joke Van Uytvanck - Vulkano

  2. Larissa Carnoy - Diezara

  3. Wouter Oelbrandt - Karesse


KLIK HIER VOOR  UITSLAGEN (incl. KLASSE A B)