Louise Meyvis en Bo Van Gansen aan de macht in de hoogste klasses op het lrv ponytoernooi Sint-Lenaarts

Louise Meyvis en Bo Van Gansen aan de macht in de hoogste klasses op het lrv ponytoernooi Sint-Lenaarts
Op de nationale feestdag kwamen naast de paarden ook heel wat pony's aan de start op een LRV toernooi. De antwerpse ponyruiters reden hun wedstrijd in Sint-Lenaarts.

Het hoogtepunt van de dag was de hoogste springklasse DM. De ruitertjes kregen een omloop met barrage voorgeschoteld, en werden bovendien beoordeeld op stijl.

De snelste in de barrage was Louise Meyvis. Met Mijoux Van't Achterhof kwam zij uit voor de rijvereniging van Wuustwezel. Zij sprongen een foutloos parcours in een tijd van 40.03 seconden. Silke Versmissen reed J'Adore Dior eveneens foutloos rond in de barrage. Zij reed voor Lille naar de tweede plaats in een tijd van 41.03 seconden. De bronzen medaille was voor Seppe Heylen en Kantje's Americano uit Herenthout. Ook Hendrik Van Hees uit Pulderbos deed het foutloos met Elcaro 'F' Van het Juxschot en nam zo de vierde plaats voor zijn rekening. Voor Lize Fockaert en Manfred uit Itegem was er nog een vijfde plaats als snelste vierpunter in de barrage.

Vice-kampioen Silke Versmissen wist in deze reeks de stijlwedstrijd op haar naam te schrijven. Met 87 punten had ze een voorsprong van maar liefst 10 punten op Louise Meyvis. Catherine Spits uit Koningshooikt reed met haar Pasquimel 76 punten bij elkaar en was zo goed voor de derde plaats, na een mooie foutloze basisomloop. Lize Fockaert, Seppe Heylen, Emma Van Doorslaer en Lauranne Spits kwamen op een gedeelde vierde plaats terecht.

De reeks CM werd gewonnen door Dylan Wynants en Lara uit Westerlo, na een foutloze barrage in 38.15 seconden. Catherine Spits kwam met Wolf na 40.25 seconden over de finish en sleepte zo de tweede plaats in de wacht. Voor Emilie Moris en Pretty Dream Van de Bartvelden uit Itegem was er de derde plaats. Lauranne Spits (Kiliwatch) en Jo Verstappen (Kaboem) kregen allebei vier strafpunten onderweg en maakten zo de top vijf compleet.

Voor Lauranne Spits was er ondanks haar pechfout in de barrage wel winst in de stijlwedstrijd. Zij reed 81 punten bij elkaar en nam zo een ruime voorsprong op Lotje Van Hees en Jo Verstappen, die de tweede plaats deelden met 74 punten. Jens De Clercq en Lasione Van Stal 'D' Hoeve kwamen op de vierde plaats met 73 stijlpunten. Catherine Spits en Hanne Van Hoeck deelden de vijfde plaats na een totaal van 71 punten.

In de hoogste dressuurklasse, DL2, ging de overwinning naar Bo Van Gansen en Anjershof Nikki uit Broechem. Zij reden een een score van 229 punten. Hiermee namen zij een ruime voorsprong op clubgenote Julie Sutherland. In het zadel van Kairo 'E' Van Het Juxschot reed zij een dressuurproef die goed was voor 207 punten. De top drie werd afgewerkt door Mirthe Van Dijck en Lars uit Rijkevorsel. Marli Cooremans (Hoppenhof's Sjors) uit Oud-Turnhout en Silke Versmissen (Ardville Timeless Dreams) uit Lille maakten de top vijf compleet.

Ook voor de c-pony's was er een reeks L2. Hier was Jef Sutherland uit Broechem de beste met Janos. Zij scoorden 201 punten. Liesl Heylen en Twix uit Herenthout deden een gooi naar het zilver met 195 punten. Voor Noor Bens en Flikka uit Westerlo was er een bronzen medaille.

Ook in de andere rubrieken werd mooie sport geleverd door de jongste generatie. De volledige uitslagen vindt u hier terug.

springen BL
1. Roos Notelé - Farina (Geel ten Aard)
2. Jens De Clercq - Kileander van de Sparappelhoeve (Broechem)
3. Catherine Spits - Fair Faith (Koningshooikt)

springen CL
1. Elien Rombouts - S'Kalibur Agora (Vlimmeren)
2. Juliette De Wilde - Flipper (Koningshooikt)
3. Juliette De Wilde - Babeth (Koningshooikt)

springen DL
1. Zarah Leemans - Top Shot (Koningshooikt)
2. Jonie Van Den Weygaert - Jus de Pomme 'E' van het Juxschot (Kalmthout Achterbroek)
3. Louise Docx - Princesse Optima (Itegem)

dressuur BL1
1. Luna Moens - Van Halfweg Twiggy (Meer
2. Luna Baranowski - Lars (Sint Lenaarts)
3. Sarah Vissers - Inkiepinkie (Oud-Turnhout)