Louis Deforche en Ief Vercammen delen de winst op krachtproef Aalter

February 19, 2018

De derde editie van de Krachtproef in Aalter lokte opnieuw heel wat bezoekers naar de manège Ranch in Aalter. Magali Lannoo en Jolien De Baere zorgden voor een overrompeling en blikken tevreden terug.

In de afsluitende krachtproef werd de overwinning uiteindelijk gedeeld door twee ruiters. De muur stond op een hoogte van 2.10m en zowel Louis Deforche als Ief Vercammen beslisten het daarbij te houden en de winst te delen.

Ief Vercammen rekende daarbij op de kunsten van de Triomphe de Muze-zoon, Condor. In zijn tweede poging hield Vercammen de blokken op de muur en overwon zo het 2.10m obstakel. In de laatste ronde nam het duo het op tegen Louis Deforche in het zadel van twee paarden. Met beide haalde hij meteen de overkant van de muur.

Deforche hield het uiteindelijk foutloos met de 10-jarige Gladstone (v. Cardento) en Oliander vd Helftdreve. Die laatste sprong twee jaar geleden nog over een muur van 2.37m in Dublin.

Net buiten het podium volgde Louis Deforche met Fluo vd Helftdreve en Jan Claeys met Kurt Duprez’s Bentley. Beide combinaties overwonnen nog net de 2.00m kaap maar moeste forfait geven op een hoogte van 2.10m.