Lorenzo de Luca oppermachtig in Valkenswaard. Jos Verlooy en Gregory Wathelet vervolledigen top vijf.

August 12, 2017

In Valkenswaard bleek de 1.60m Longines Global Champions Tour Grote Prijs zwaar gebouwd. Slechts 24 combinaties waagden zich aan de overwinning van deze Grote Prijs.

Uiteindelijk wisten acht duo’s de eindmeet van de eerste omloop foutloos te kruisen.

Als eerste aan de start in de barrage was de Zwitserse Janika Sprunger en haar 11-jarige KWPN-hengst, Edesa’s BAsantos (v. Casantos). Het duo nam de nodige risico’s en sprong één balk uit de lepels in 42,22 seconden.

Jos Verlooy was de tweede aan de start in het zadel van de 12-jarige Casall-zoon, Caracas. De combinatie hield het foutloos in 41,51 seconden. Gregory Wathelet en de 13-jarige BWP’er , Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve) klokte af met vier punten in 38,10 seconden.

Verlooy haalde zo de vierde plaats terwijl Wathelet knap vijfde werd.

Italië’s Lorenzo de Luca en Ensor de Litrange LXII (v. Nabab de Reve) haalde zijn slag thuis met de overwinning. De combinatie klokte foutloos af in 39,20 seconden en bleef zo Christian Ahlmann met Codex One (v. Contendro I) voor.

Maikel Van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN (v. Quidam de Revel) sprong naar de derde plaats in 40,31 seconden.

Pieter Devos en  de 12-jarige KWPN-ruin, Apart (v. Larino) noteerde één springfout in de basisomloop en stelde zich zo tevreden met de 10de plaats.

Klik hier voor de resultaten