Lisa Nooren sluit eerste week Toscana Tour af met derde plaats in Grote Prijs

March 19, 2017

De in België wonende Nederlandse amazone Lisa Nooren sluit de eerste week van de Toscana Tour af met een geweldige derde plaats in de Gote Prijs. Eerder vandaag won ze al een rubriek Silver Tour rubriek. Nu liet ze de zege over aan Italiaan Juan Carlos Garcia.

Met de BWP-goedgekeurde hengst Gitano V Berkenbroeck (v. Nabab de Reve) was de Italiaanse ruiter duidelijk de snelste vandaag. Ondanks dat Garcia een gebroken schouder heeft kwam het duo kwam in 36.84 over de eindstreep en liet daarbij de concurrentie ruim achter zich. Landgenoot Luca Marziani kon Garcia nog het beste bij houden met zijn Tokyo du Soleil (v. Montender), zij eindigden als tweede in een tijd van 37.91 seconden.

Op de derde plaats was het Lisa Nooren die het Italiaans feestje in de war schopte. Met de schimmel Bardesther (v. Cardento) klkte zij 39.51 seconden en nestelde zich daarmee tussen de Italiaanse overmacht.

Camilla Franci moest daarmee genoegen nemen met de vierde plaats. De Italiaanse amazone kwam in 41.47 seconden door de finish met Festo van Paemel (v. Cicero Z van Paemel).

De beste Belgische combinatie was Ignace Philips met Denychin Ryalk D Lobstination (v. Chin Chin) op een zestiende plaats.  Met de 9-jarige KWPN merrie van Chin Chin had de ruiter in de basis omloop één springfout.

Kijk hier voor alle resultaten.