Linssen rijdt naar de overwinning in 1m40 rubriek Easter Tour

In Sentower Park is de Easter Tour nog steeds in volle gang. Deze middag werd de 1m20 rubriek verreden. 71 combinaties kwamen aan de start van deze rubriek die rechtstreeks tegen de klok gereden werd. De winst ging uiteindelijk naar Vanina Lombard. Met Cocinelle Z (v. Carthago Z) onder het zadel, sprong ze een mooie foutloze ronde in 60,28 seconden. Alan Kelly en Late Night (v. Lancer Ii) eindigden op de tweede plaats. Ook zij sprongen foutloos en finishten in 65,86 seconden. Tess Carmichael en Unique III (v. Libero H) vervolledigden het podium.

Olivier Lemmen nam met Hermes Heartbreaker (v. Hermes D'authieux) de vierde plaats voor zijn rekening. Emiliano Segovia sloot de top vijf met Hakon (v. Lord Z).

In de 'Price Equitech Belgium' was het Roger Linssen die naar de overwinning snelde met Calumet (v. Joyeux Ardent). Hij liet alle balken in de lepels en finishte in 67,20 seconden. Hiermee bleef hij Patrick Lemmen voor die met Donanso (v. Vingino) op de tweede plaats eindigde. De derde beste tijd kwam van Victoria Maria Perez en Quitana 11 (v. Quick Star). Ook deze combinatie liet het hout ongemoeid en finishte in 69,29 seconden.

Taizo Sugitani (Cuba) en Caio Carvalho Filho (Cheindira) vervolledigden de top vijf. Zij eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

In de 1m35 rubriek in de Stephex Arena was het Oliver Lemmer die deze ochtend met de hoogste eer ging lopen. Hij reed Luke 120 (v. Lord Weingard) in 68,17 seconden naar de eindmeet. Chloe Aston en Lorelei van het Waterschoot (v. Lord Z) volgden op de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze ronde in 71,88 seconden. Rachel Steffen zorgde voor de beste Belgische prestatie. Zij eindigde op de derde plaats met Hermes (v. Chopin).

Scott Brash en Hello Forever (v. For Pleasure) eindigden op de vierde plaats. Christian Slawinski en Dicarla (v. Veneur) eindigden op vijf.