Limbourg, Arroyave en De Pauw winnen op eerste Winterjumping van 2017

Limbourg, Arroyave en De Pauw winnen op eerste Winterjumping van 2017
Afgelopen weekend vond op de Bomaco-site in Asse het eerste wedstrijdweekend van de Winterjumping by Jochri van 2017 plaats. Zoals gewoonlijk stond op zondag de 1.25m Grote Prijs gepland en op zaterdag was er een 1.35m proef.

In de Grote Prijs kwamen elf combinties in de ring waarvan er drie foutloos wisten te blijven in de basisomloop. Niemand wist met nul strafpunten uit de barrage te komen. Jelle Limbourg zette met Dubai de beste prestatie neer na een barragerit in 42.34 seconden, die hem wel een puntje voor tijdsoverschrijding kostte, maar toch was er de overwinning. Bert Panneels volgde met Or La Loi op de tweede plaats. Zij kwamen na 37.43 seconden al door de chrono, maar kregen onderweg vier strafpunten aangerekend. Op de derde plaats zagen we Steven Van Rossem en Koriana van Klapscheut met een fout in deze barrage in een tijd van 39.25 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Nils Meersman met Bingo en Jelle Limbourg met Eva. Zij kregen beiden in de basisomloop een fout aangerekend.

De Colombiaan Dayro Arroyave zette de beste prestatie neer in de 1.35m proef op zaterdag. Met Bonjovina bleef hij dubbel foutloos en dit in een tijd van 39.41 seconden. Hij was zo twee seconden sneller dan Julia Arias en Infinity, die het eveneens zonder strafpunten wisten te doen, maar dan wel in 41.40 seconden. Jelle Limbourg was met Dreamer bijna vijf seconden sneller dan Arroyave, maar kreeg wel vier strafpunten aangerekend in 34.93 seconden.

In de 1.15m was de overwinning voor amazone uit de streek, Paulien De Pauw. Met Daiquiri Droeshout was ze in de barrage maar liefst vier seconden sneller dan de nummer twee en dit zonder fouten te maken. Nils Meersman volgde met Jupla van Waerbeek op de tweede plaats. Zij bleven eveneens foutloos, maar dan wel in een tijd van 40.88 seconden. Op drie zagen we Jana Bogaert en Kismo Vd Bisschop, na een foutloze barragerit in 41.38 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Dieux Hugues met Formula One en Tom Bonny met Wilgada. Voor Hugues waren er twee strafpunten voor tijdsoverschrijding en Bonny kreeg onderweg een fout aangerekend.

Op zondag werd er ook over een hoogte van 1.05m gesprongen. Daarin ging de winst naar Bert Panneels. Met Vladimir bleef hij over de twee fazen foutloos en dit met een tijd van 29.87 seconden. Op twee zagen we Christine Basselet met Urnike Primeros. Dit duo kwam met nul strafpunten door de finish in 31.92 seconden. De top drie werd compleet gemaakt door Jennyfer De Knop en Jamaica van de Kat met een foutloze rit in 32.66 seconden.

Ook op zaterdag werden er verschillende proeven georganiseerd. In de 1.20m proef ging de overwinning opnieuw naar Jelle Limbourg. Ditmaal reed hij Joyeux zonder fouten te maken rond in een tijd van 31.01 seconden. Hij volgde ook nog eens op de tweede plaats, maar dan met Dreamer. Voor deze rit werden er nul strafpunten en een tijd van 31.95 seconden genoteerd. Anthony De Plecker maakte de top drie compleet met Elias Ninohorse, na een vlekkeloze ronde in 32.47 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Lucien Dewachter met Fuvuzela en Dayro Arroyave met Buon Giovina. Zij finishten in respectievelijk 33.28 seconden en 38.36 seconden.

Anthony De Plecker won dan weer wel in de 1.10m proef. Met diezelfde Elias Ninohorse reed hij ditmaal dubbel foutloos rond in een tijd van 30.19 seconden. Florian Dislaire kwam met Atchum de Roqueline op de tweede plaats terecht nadat hij een nulrit neerzette in 30.36 seconden. Simon Deruyter zagen we op de derde plaats terug met Landor Van 'T Westhof. Zij kwamen door de finish na 30.96 seconden.

In de 1m was de winst voor Arno Boon met Great Promesse van El Picadero. Dit duo was snel en foutloos in 23.32 seconden. De nummer twee, Brent Monseu kwam met S Havel Boy pas na 25.33 seconden door de finish. Noa Appelmans maakte met Joske de top drie compleet door foutloos te blijven in 29.18 seconden.

Klik hier voor alle resultaten.