Liesbeth Troch wint zaterdag en Lucien Dewachter zondag bij Jochri

Liesbeth Troch wint zaterdag en Lucien Dewachter zondag bij Jochri
Voor jumping in Vlaams-Brabant moest je dit weekend bij de Jochri zijn. Zaterdag bij de hoogste proef van 1.20m ging Liesbeth Troch er het snelst door de finish. Ze reed een barrage van 27,11 seconden met haar paard Koriander Z.  Op enkele honderdste van een seconde eindigde Sybren De Pré samen met Zachary de lion Z in een tijd van 27,23 seconden. De derde plaats was voor Jody Bosteels met Jamaica in een tijd van 27,95 seconden. Katrien Nijs vult mooi de vierde en vijfde plaats in. Met Fientje haalt ze de vierde plaats en Ilya is ze net iets trager maar plaatst ze zich vijfde.

In de 1.10m gaat Anthony de Plecker met de winst lopen. Hij rijdt met Elias Ninohorse een foutloze barrage in een tijd van 25,15 seconden. Anthony wordt gevolgd door Wouter Claessens met Final touch van het Kouterhof. De top vijf wordt verder vervolledigd door Brecht Martens op plaats drie met Gorky, Saskia Huylebroeck met A love de la roque en Laurie Van Campfort met Genesis EB.

1.00m

  1. Anthony de Plecker - Elias Ninohorse

  2. Joyce Strauven - Tjano

  3. Nick Van Riet - Edelweiss


0.90m

  1. Karl Lacus - Gazelles

  2. Estelle Lessire - Amaryllis

  3. Lindsey lenaerts - Kastaar van den Heuvel


0.80m

  1. Alissia Claeys - Veronima van't Roaland

  2. Delphine Leroy - Jumper

  3. Anne Dauwe - Lord van het Bergenveld


0.70m

  1. Nicola Franceus - Cooper

  2. Mariange Defreyne - Rositta Z

  3. Sophier Germis - Nastelina van de witte Driesendijk


Op zondag won Lucien Dewachter de 1.25m proef in de Jochri. Hij deed dit met zijn paard Eir van de Tomele in een barragetijd van 25,20 seconden. De tweede plaats was voor Toon Maes met Virgule, deze combinatie ging foutloos rond in een tijd van 27,72 seconden. De derde foutloze barrage was voor Ines de Vos met King Edward Ress in een tijd van 31,22 seconden. De top vijf werd vervolledigd door Kevin Wastieau met Vaillant du Werfat en Marc Bellemans met Yes AC.

Arno Boon nam de eerste plaats in de 1.15m. Arno en Benita reden een overtuigend snelle barrage van 23,87 seconden.  Hij werd opgevolgd door Bram de Landtsheer met Jeremy van den Blauwaert in een tijd van 28,03 seconden. De derde plaats was voor Serge Galdini met Gigolo, op vier kwam Jean-Jacques de Cock met Impulse Red te staan en vijf was voor Mathieu Van Der Kelen met Hildehard.

1.05m

  1. Arno Boon - Benita

  2. Arno Boon - Blanche

  3. Elien Panneels - Vladimir


0.95m

  1. Sven Vander Meerssche - Chanel van de Kapzone

  2. Charlotte Schelfthout - Radja de l'Aube

  3. Elien Panneels - Vladimir


0.85m

  1. Rik Nauta - Mr Rojo

  2. Dario Croket - Maurane van den Bosdam

  3. Tahnee Corbeel - Fam Fatale